Yksilöllinen koti Kajaanin Kangasmaastoon

Yksilöllinen koti Kajaanin Kangasmaastoon

Talo on yksilöllinen, yksitasoinen omakotitalo, joka rakennettiin Kajaanin Kangasmaastoon 2022 - 2023. 
Kohteessa on maalämmitys. 

Rakentajapariskunta Marjut ja Jari 

Huoneistoala 127 m2
Kerrosala 143,5 m2


Marraskuu 2022

Omatalo toimitti Kajaanin Kangasmaastoon, kauniille nuorta mäntyä kasvavalla kangastontille selkeän modernin pulpettikattoisen talon elementit lokakuussa 2022. Tässä vaiheessa oli rakennusprojektissa tapahtunut jo paljon. Suunnitteluvaiheesta oli siirrytty käytäntöön ja edellytykset talopaketin toimittamiselle ja pystytykselle olivat tontin, maarakennuksen ja perustustenkin puolesta kunnossa.

Tässä kohteessa rakentajapariskunnan, Marjutin ja Jarin hankkimat timpurit hoitivat talopaketin pystytyksen ja vaativimmat vaiheet jatkorakentamisesta, josta pariskunta jatkoi sitten sisustustöitä omatoimisesti.

Joulukuu 2022

Kajaanin Kangasmaastossa rakentaminen jatkui. Moderni julkisivu oli saanut lisää ilmettä tyylinmukaisella avoräystäillä varustetuilla katoksilla. 

Sisätyötkin oli saatu yläpohjan ja iv-kanaviston osalta siihen vaiheeseen, että puhallusvilla päästiin asentamaan. Nytpä pysyivät lämmöt sisällä, vaikka ulkona olisi paukkunut tujakampikin pakkanen!

Seuraava isompi vaihe oli lattian valu valmisteluineen. Tästä se homma eteni! 

Tammikuu 2023

Heti vuoden vaihduttua päästiin valamaan lattia. Rakennuksella oli käytössä hyvät työvalot - led-nauhat, joilla oli saatu laadukas ja käytännöllinen yleisvalaistus kaamoksen nujertamiseen!  Toista se olikin rakennuksilla kauan, kauan sitten, häikäisevien ja polttavien halogeenien kanssa tuhratessa! 

Helmikuu 2023

Tässä vaiheessa väliseinien tasoitussavotta oli jo lähes takana päin. Seinien saatua pohjamaalin ja päivän pituuden kaiken aikaa lisääntyessä alkoi sisällä jo muutenkin luksit riittämään. Suuret ikkunat antavatkin runsaasti luonnonvaloa ja mukavat mäntykangasnäkymät. Lattian pinnoituksen aika tulisi vasta myöhemmin, betonin ollessa riittävän kuivaksi mitattuna.

Maaliskuu 2023


Sisähommissa tarkeni jo hyvin, kun maalämpöpumppu saatiin kytkettyä ja toimimaan. Tekninen tila tuli kätevästi  kodinhoitohuoneen yhteyteen. Seinien laatoitustyöt olivat meneillään. Lattiatkin oli mitattu riittävän kuivaksi, joten vesieristykset ja pintamateriaalit päästiin niihinkin aloittamaan.

Pintamateriaaleiksi valittiin laadukkaita, tyylikkäiltä ja värimaailmaltaan harmonisia valintoja. Keittiön lattiaan tuli marmorikuviota ja pesuhuoneeseen sekä WC: een tummaa metallinhohtoa, kontrastina valkoinen. Saunan paneelit ovat tumman ruskean sävyisiä ja kiukaan takana on mosaiikkilaattatehoste metallisella kimalluksella.

Rakentajapariskunnan mukaan talon rakentaminen oli edistynyt varsin nopeasti. Pian päästiinkin kalustamaan, väliovien asennukseen ja listoitukseen.


Huhtikuu 2023

Kangasmaastossa oli oltu taas ahkeria ja paljon oli menty viime näkemästä eteenpäin. Aikataulu oli pitänyt hyvin, mutta rakentajapariskunnan iltojen ja viikonloppujen ohjelmasta ja ajankäytöstä oli rakennusprojekti kyllä sitten pitänytkin huolen. Mutta onneksi se oli vain väliaikaista!

Pinnat olivat lähes valmiit, kalusteet olivat pääosin paikoillaan ja listoitukset ja väliovien asennus oli aloitettu. Uuteen kotiin tuli kyllä tyylikäs ja laadukas sisustus! Pojan huoneen seinän taideteos oli pojan itsensä käsialaa. Viimeistelytöiden jälkeen toukokuussa olikin sitten loppusiivouksen, muuttotarkastuksen ja muuton aika.

Toukokuun puolivälissä

Kajaanin Kangasmaastossa olivat viimeistelytyöt lopuillaan. Kaikki pinnat, LVIS-työt ja kalusteasennukset olivat valmistuneet ja ovet kaipasivat enää vain pientä säätöä. Myös sauna alkoi olla valmis upeine kokolasiseinineen. Kodinhoitohuoneen kompakti tekninen tila tuli liukuovien taakse. Olohuoneessa oli kauko-ohjattava suuri rullaverho isojen ikkunoiden edessä sekä tyylikkäät vekkiverhot muissa ikkunoissa. Ulkona oli terassien teko jo aloitettu. Terassien kansilaudaksi valittiin huoltovapaa, kestävä vinyylilankku. Myös ulkoverhouksen pintamaalaus aloitettiin lähiaikoina.

Enää oli loppusiivous, muuttotarkastus ja sitten uuteen kotiin!

Syyskuussa 2023


Seurasimme talven ja kevään aikana myös somessa aktiivisesti tämän uuden kodin rakentamisvaihetta. Rakentajaperhe pääsi muuttamaan toimivaan ja kauniiseen kotiinsa aivan kesän kynnyksellä. Talo sai jälkeen saanut raikkaan ja tyylikkään julkisivun vaaleine seinäpintoineen ja tummine terasseineen. Piha on tarkoitus laittaa luonnonmukaiselle ja helppohoitoiselle kuntalle. 

 



Loma-asunto Jyväskylään